Partij en Lidmaatschap

“Samen voor Valkenswaard” is een jonge lokale politieke partij. Opgericht in december 2017. Initiatiefnemer is Fred Emmerik. Hij is eerst acht jaar lid van de steunfractie van een andere partij en ruim 3,5 jaar raadslid voor die partij geweest. Door omstandigheden werd eind 2017 besloten om "Samen voor Valkenswaard" op te richten.

De partij bestaat uit een enthousiaste club mensen die er samen alles aan hebben gedaan om tijdens de verkiezingen in 2018 een stem in de gemeenteraad te krijgen. We doen dit door eerlijke en open politiek te bedrijven met een sociaal hart. Zowel ouderen als jongeren, mensen met of zonder een beperking maar ook verenigingen en bedrijven vinden bij ons gehoor. Eigenlijk voor iedereen die hier wil wonen, werken en recreëren.

Waarom dit logo?


Zoals u kunt zien bestaat het logo uit de naam van de partij maar nog veel belangrijker: de drie ringen. Die staan voor ons voor Borkel en Schaft, Dommelen en Valkenswaard. De drie ringen grijpen in elkaar en creëren daarmee een gemeenschappelijk belang. Maar ze hebben ook een eigen deel van de ring. Dat betekent voor ons dat we ook graag politiek maatwerk willen leveren voor de drie kernen die 'samen' Valkenswaard vormen.

Op deze pagina treft u onze statuten aan door 'hier' te klikken. Het Huishoudelijk Reglement is in de Ledenvergadering van 7 mei 2018 vastgesteld. Als u hier klikt dan treft u het reglement aan. 

Bestuur

Ons bestuur bestaat uit Ben Follon (voorzitter), Tonnie van den Dungen (Penningmeester) en Macha Emmerik (secretaris). Overigens zouden we er nog graag bestuursleden bij hebben. Dus......

Fractie

Sinds de verkiezingen van 21 maart 2018 kent "Samen voor Valkenswaard" een tweemansfractie in de gemeenteraad. Fred Emmerik en Ton van Hees nemen de honneurs waar. Maar dat doen zij het liefst in samenspraak met onze leden en achterban. Dus wil je graag jouw stem laten horen? Kom naar de fractievergaderingen en denk met ons mee. We kunnen en willen alle steun gebruiken! Zie voor data en locaties onder de tab "Agenda".

Kieslijst 2018

Onze ploeg met kandidaten voor de verkiezingen van 2018 bestaat uit 13 vertegenwoordigers van alle leeftijdscategorieën. Daarnaast zijn we in een breed spectrum van de maatschappij actief. Op de foto staan ook de secretaris van "Samen voor Valkenswaard" (Macha Emmerik) en onze politiek adviseur (Evert van de Goor) die helaas in 2020 overleden is. Klik op de achternaam en u ziet van elke kandidaat wat meer persoonlijke informatie.

1. Fred Emmerik

2. Ton van Hees

3. Ben Follon

4. Evi van de Ven

5. Christ Corstjens

6. Carin Cleven

7. Tonnie van den Dungen

8. Inge van den Dungen

9. Suzanne van Dijsseldonk

10. Deborah Jessop

11. Fleur van de Moosdijk

12. Gerrie Timmermans

13. Jaimy Jozee

Verkiezingsprogramma 2018 - 2022

Wil je weten waar we voor staan? Heb je interesse in ons programma? Klik dan hier. Heb je liever een puntsgewijze samenvatting van het programma? Die tref je aan door hier te klikken.

Lidmaatschap

Als lokale partij zijn we altijd op zoek naar mensen die ons willen ondersteunen en die mee willen denken. Want de verkiezingen zijn dan wel voorbij, maar dat wil niet zeggen dat we niet verder moeten. We hebben al een leuke enthousiaste groep, maar iedereen is welkom. Jouw ideeën, kennis van bepaalde zaken, levenservaring, extra handjes, adviezen. Het is niet alleen allemaal welkom, maar jij bent voor ons van groot belang! Wil je lid worden van "Samen voor Valkenswaard"? Dat kan. Lidmaatschap kost € 20,- per kalenderjaar. En dan heb je ook invloed! Neemt u even contact op met ons secretariaat of met Fred Emmerik. Hun gegevens treft u op de site aan. Als u 'hier' klikt dan treft u ook het inschrijfformulier aan.