Blog

Op deze pagina van de site komen we met onze blog's. Korte toelichtingen op onderwerpen zodat u weet hoe wij erover denken. Het kan een reden zijn om met ons daarover in gesprek te gaan. Via Facebook maken wij bekend als er een blog is gepubliceerd. Voor onze facebookpagina: klik op de button onder Contact.

Blog 1: 12 februari 2018: Tiny Houses

U hebt er vast van gehoord. Mensen die in een klein soms zelfs mobiel maar compleet huisje willen wonen. Heel anders dan overigens een stacaravan. Er is in Valkenswaard een actieve groep die hiermee bezig is. Lees 'hier' hoe wij als Samen voor Valkenswaard daarin staan.

Blog 2: 16 februari 2018: Agenda 22

Voor veel mensen is Agenda 22 een onbekend begrip. Tot voor enkele maanden was het dat ook voor heel veel politici. Beleidsregels waar we ons aan moeten houden op basis van een verklaring van de verenigde Naties. Pas de leefomgeving aan op het feit dat er mensen zijn die op één of andere manier een beperking hebben. Lees 'hierhoe wij als Samen voor Valkenswaard daarin staan.

Blog 3: 22 februari 2018: Sport

Voor veel mensen is sporten normaal. Helaas geldt dit niet voor alle jeugd. Voor sommige gezinnen, ouders, verzorgers is sport niet te betalen. Anderzijds heeft Valkenswaard veel sportvoorzieningen. Maar gebruiken we die wel genoeg? Lees 'hier' hoe wij als Samen voor Valkenswaard daarin staan.

 

Blog 4: 1 maart 2018: Woningbouw

Er wordt weer volop gebouwd. Maar maken we altijd de juiste keuzes. Starters, huurders, senioren, appartementen... Allerlei kreten komen vaak terug. Lees 'hier' hoe wij als Samen voor Valkenswaard daarin staan.

 

 

Blog 5: 6 maart 2018: Vrachtverkeer in het dorp

Vrachtverkeer in ons dorp houdt zowel de burgers als de politiek bezig. Zo ook ons. Lees 'hier' hoe wij als 'Samen voor Valkenswaard' daar over denken.

 

 

 

Blog 6: 13 maart 2018

Zorg voor onze groep senioren maar ook voor mensen met een beperking is een taak die goed vervuld moet worden. Lees 'hier' hoe wij als 'Samen voor Valkenswaard' daar over denken.

 

 

 

Blog 7: 20 maart 2018

Afval, milieu, duurzaamheid, energie zijn zomaar wat onderwerpen die dagelijks in het (bedrijfs)leven boven komen. "Samen voor Valkenswaard" heeft daar ook een standpunt in. Wat of hoe? Klik 'hier' en u vindt enkele onderwerpen terug.

 

 

Blog 8: 7 mei 2018: Hoeveel is een openbare toiletvoorziening waard?

Heeft Valkenswaard een openbare toiletvoorziening in het centrum? En als die er is, weet ik dan waar ik die kan vinden? En de hamvraag is dan: is die ook bruikbaar voor rolstoelgebruikers? Volgens ons kan Valkenswaard met minimale structurele middelen heel veel doen voor jonge gezinnen en invaliden. En meer klanten in het dorp voor de ondernemers. Klik 'HIER' voor onze blog.

Blog 9: 2 juni 2018: Discussie afvalstoffenheffing. 

Op Facebook is een discussie ontstaan over de hoogte van de afvalstoffenheffing afgezet tegen de beperkte afvalstoffen die de schrijver zelf heeft. Reden voor ons om daar deze blog aan te wijden. Klik 'hier' voor de blog.